PRVA TEKMA V SEZONI…

…je za mano. Ne, nisem ponosna nanjo. Mi je pa v veselje, da to izkušnjo delim z vami.

039c8d294cdde4e36a8b

Kot že veste, sem letos preživela zelo naporno poletje, z veliko dobrimi treningi v tujini. Še vedno zagovarjam dejstvo, da sem letos na sezono pripravljena veliko bolje kot kdajkoli prej, čeprav se to na tekmi nikakor ni pokazalo. Planirali smo, da se prve tekme udeležim že v začetku septembra. Ta načrt je splaval po vodi, ko sem na ledu le 5 dni pred tekmo nerodno padla in se pri tem poškodovala. Sledila je rehabilitacija in ostala sem 2 tedna brez resnih treningov na ledu. Po tem, ko sem bila zagotovo prepričana, da je noga v redu, sem začela trenirati s polno močjo. Seveda so me občutki v mišici, ki je bila poškodovana redno spominjali, da ne smem pretiravati, saj bi se poškodba lahko vsak čas ponovila. Tako smo morali treninge sproti prilagajati. Kljub vsemu sem do tekme uspela narediti kar veliko število uspešnih treningov, s čimer sem bila zelo zadovoljna. Tako sem se počutila dobro pripravljeno na tekmo. V letošnji sezoni smo se odločili, da že na začetku štartamo s programom, ki je po težavnosti na višjem nivoju, kot sem ga imela zadnji dve leti. Po navadi na začetku sezone malo olajšamo program in ga potem nekje v sredini sezone otežimo. Letos temu ni tako, saj sem sposobna že v tem času odpeljati program, ki je tehnično bolj zahteven. Zato so tudi moji cilji za prvo tekmovanje bili ZELO visoki. Pa sem pogorela… od želje po super odlični prvi tekmi. In to po vseh težavah, ki sem jih mogla do takrat že premagati. Naj vam pokažem posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=7wEi91cJEqg

Za tiste, ki se ne spoznajo najbolj na drsanje, naj povem, da se mi noben skokovni element v tem programu ni štel za pravilnega, saj je bilo obratov v zraku premalo za člansko kategorijo.

Sram me je, kako se je izteklo. Ni pa me sram tega pokazati, saj sem to jaz in sama vem, da me takšni nastopi naredijo le še močnejšo in boljšo. Na napakah se učimo in to še kako drži. Na žalost je pri meni že od nekdaj tako, da sem ”potrebovala” zelo veliko ponesrečenih nastopov in osebnih razočaranj, da sem postala to kar sem. Marsikdo bi že zdavnaj lahko obupal nad mano, pa ni in vsakemu posebej sem za to neizmerno hvaležna.

Seveda bi v trenutku takoj po programu najraje odvrgla puško v koruzo. To je najlažje. Žalost in jezo, ki sem jo čutila se ne da opisati. Izgleda, kot da mi do popolnega programa manjka še ogromno, sama pa vem, da je potreben le majhen korak – verjeti vase. Telo je naučeno vse, na treningih mi gre odlično, potrebno je le vse to narediti na tekmi in verjeti v to, da sem lahko med najboljšimi na svetu. Vas je bilo kdaj strah uspeha? Strah pred tem, da bi naredili vrhunski dosežek, saj še sami najbolj ne verjamete v to, da ste tega sposobni pa čeprav si vsak dan na treningih dokazujete drugače. Prav to se dogaja meni. ”Ne verjamem”, dokler se to ne bo zgodilo na tekmovanju in bom videla na lastne oči.

Verjamem pa, da me letošnjo sezono čaka še ogromno dobrih nastopov in radosti, ki jo čutim ob uspehu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s